Op de markt kocht ik 2 venkelknollen. Niet omdat ik enig idee had wat ik er mee moest, maar ja, ze zagen er zo lekker uit. Ik besloot er een ovenschotel van te maken en combineerde met aardappel, geroosterde paprika, rode ui en knoflook.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 venkelknollen
  • 2 rode uien
  • 6 tenen verse knoflook
  • 3 geroosterde paprika’s (ik gebruikte uit een pot)
  • 800 gram aardappelen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • (eventueel) een beetje verse parmezaan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Boen de aardappelen schoon, snijd in partjes en kook de aardappelen een minuut of 5. Snijd de kont van de venkel schoon, halveer de venkel (in de lengte) en snijd de halve knollen in 3 parten. Maak de uien schoon en snijd de uien in kwarten. Pel de knoflook en laat de tenen heel. Snijd de geroosterde paprika’s in repen.

recept Ovenschotel venkel

Meng alles in een grote ovenschaal en besprenkel met een mooie olijfolie. Voeg versgemalen zout en peper toe. Dek de schaal af met alufolie en zet 40 minuten in de oven. Na 40 minuten de folie verwijderen en nog 5 minuten in de oven zetten.

Wij serveerden de schotel met gebakken kippendijen.
Eet vooral lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt