De basis voor mijn vorige recept kwam uit een boekje. Dit recept vind je in datzelfde boekje. Ik veranderde (bijna) niets aan het recept voor deze Zoete Aardappelkoekjes.

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de aardappelkoekjes:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • scheutje sojasaus
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 3 bosuitjes
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • roomboter om te bakken

Voor de saus

  • 50 gram Griekse Yoghurt
  • 50 gram zure room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 takjes koriander
  • peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd in blokken en stoom botergaar. Laat goed uitlekken (als je kookt in water een uur!).

Snijd de korianderblaadjes fijn en klop de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet koel.

Doe alle ingrediënten voor de aardappelkoekjes, behalve de boter, in een kom en meng alles tot een stevige massa. In het boek wordt gewaarschuwd dit niet te lang te doen, maar bij zoete aardappels maakt dit volgens mij niet uit. Dit geldt wel voor ‘gewone’ aardappelen.
Neem een grote koekenpan (of 2 als je alles warm op tafel wilt hebben), smelt boter en doe met een lepel een schep aardappel in de pan, dan platdrukken met de achterkant van de lepel. Bak aan beide kanten een minuut of 6, vuur niet te hoog.
Ik had een restje verse kruiden over, dus die verdeelde ik over de twee pannen.

Recept zoete aardappelkoekjes

Wij serveerden de koekjes met een stuk van de pasta-pompoentaart en een halve mini broccoli en mini bloemkool.
Eet vooral lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt