Geitenkaas met een jas aan...

Dit recept voor ‘Geitenkaas met een Jas aan’ ga je waarderen. Je tafelgenoten zullen je er namelijk complimenten voor geven. Het is simpel, snel te maken en echt een overheerlijke snack, voorgerechtje of hapje bij de borrel. De credits voor dit recept zijn voor Klaas Kasma.

Benodigdheden

  • Een stukje stevige geitenkaas (ik haal geitenkaas in grote blikken bij een Turkse winkel)
  • Panko
  • Een los geklopt ei
  • Bloem
  • Oregano
  • Pittige paprikapoeder
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Bereiding

Geitenkaas met een jas aan

Vermeng de panko, oregano, paprikapoeder Snijd de geitenkaas in ‘behapbare’ partjes. Zet een pannetje met olie op het gas en verwarm tot 170 graden. Haal de parten kaas door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het panko mengsel.

Panko? Niet moeilijk over doen. Je maakt het zelf. Neem oud brood (maakt niet uit wat voor brood). Zet het brood in een schaal en in de oven. De oven heel matig warm maken, en het brood niet bakken, maar drogen. Als het brood helemaal droog is even door de keukenmachine en klaar is de panko!

Frituur de parten in een paar minuten bruin, laat even uitlekken en bestrooi ze met grof gemalen zout.
Serveer met een flinke lepel honing.
Eet smakelijk!

Geitenkaas met een jas aan
Doorgesneden partje, beetje honing erbij en smullen maar!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt