Captains hot chicken

We kennen waarschijnlijk allemaal wel een variatie van ‘Captains Diner‘. Ik maak het ook graag en in huize Quest wordt het ook met graagte gegeten. Vandaag een pittige variant met kip en spek.

Benodigd voor 4 personen

  • 500 gram kippendijen
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 stukje gemberwortel
  • 3 gedroogde pepertjes
  • 1 groene paprika
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel tandoori kruiden
  • een snufje koriander
  • zout, klontje boter en scheutje olie
  • een handje veldsla

Bereiding

Wat je wilt is dat de spek en de paprika lekker knapperig is, de kip stevig en de bonen heel maar warm. Het is dus zaak dat vooral de laatste fase (alles door elkaar mengen) een beetje met beleid gebeurt. Ik ging als volgt te werk:

captains hot chicken
  1. Neem een zware pan en verhit een beetje zonnebloemolie. Doe de spekreepjes in de pan en laat deze op rustig vuur langzaam bruinen tot ze knapperig zijn. Schep de spek uit de pan, laat het vet in de pan staan.
  2. Fruit de gehakte knoflook, de gesnipperde ui en de gehakte peper in het vet. Voeg ook de geraspte gemberwortel toe. Goed omscheppen tot de ui glazig is. Voeg de met de tandoori en kerrie ingewreven en in stukjes gesneden kippendij toe en bak de kip gaar. De kruiden nemen het vocht op, voeg dan een klontje boter en eventueel nog wat olie toe.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe.
  4. Stort de bonen in een vergiet en spoel even af met water. daarna gaan de bonen in de pan. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het geheel.
  5. Onder voorzichtig omscheppen doorwarmen, voeg nu ook wat koriander toe naar smaak (en eventueel wat zout).
    Voeg als laatste de spekjes toe
  6. Serveren op een bedje veldsla

Eet vooral smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt