Ossenstaart Ragout

Dit recept voor een pasta met een ragout van ossenstaart is voor de liefhebber. De ossenstaart heeft een sterke smaak waar niet iedereen van houdt. Zelf maakte ik de ragout omdat ik een klein communicatieprobleempje met mijn slager had. In plaats van ‘3 ossenstaartjes’ voor de bouillon vond ik 3 kilo ossenstaart in de tas bij thuiskomst.
Dus, dan maar een ragoutje bouwen… En het resultaat was zeker niet verkeerd!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kilo ossenstaarten
  • 2 uien
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 fles Westmalle Triple
  • Olijfolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • 2 laurierblaadjes
  • zout/peper
  • peterselie

Bereiding

Ik bereidde de ragout in de slow cooker, maar een zware pan op een heel klein vlammetje, of in de oven kan uiteraard ook. Als je de ossenstaart maar voldoende tijd gunt om gaar te worden.

Bak de ossenstaarten in een beetje olie om en om tot ze bruin kleuren. Haal het vlees uit de pan en fruit de knoflook, het pepertje en ui tot de ui glazig is.
Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje, onder voortdurend roeren mee. Voeg een beker water toe (250ml) en roer goed door.

Voeg nu de tomatenblokjes toe en daarna het bier. Breng alles aan de kook en doe het samen met de laurier en de ossenstaart in de slow cooker. Zet de slow cooker op de laagste stand en laat gewoon een nacht door garen. Ik trok de stekker er pas na 16 uur weer uit.

Laat het vlees afkoelen en pluk het vlees van de staarten. Dat gaat het best met de handen. Alles stukjes die je niet lekker vindt (vet, kraakbeen) haal je er uit. Het vlees snijd je in stukjes en gaat terug in de saus.

Wij serveerden de ragout op een pasta en bestrooiden het met peterselie en verse parmezaan.

Eet vooral smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt