Ravioli met zoete aardappel

Deze Ravioli bedacht ik onder het uitlaten van de honden. De vulling is zoetig, de Ravioli serveerde ik op een bedje van een fris-zuur tomatensausje. Het resultaat mocht er zijn. We waren trouwens zo bezeten van het eten dat wel foto’s maakte van de bereiding, maar vergat een foto van het gerechtje te maken…

Benodigdheden:

  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • verse basilicum
  • 3 Roma tomaten
  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • venkelzaad
  • Italiaanse kruiden
  • een eetlepel Parmezaan
  • een stukje (50 gram) feta
  • zout/peper
  • een blikje tomatenpuree
  • 1 sjalotje
  • teentje knoflook
  • koriander

Bereiding

Ravioli met zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de bloem, wat zout en de eieren in een keukenmachine en draai even een klomp deeg. Haal de bal uit de machine, strooi wat bloem over je werkvlak en kneed het deeg tot een soepel geheel. Verpak in 2 porties in folie en zet een half uurtje op een koele plek.

Ravioli met zoete aardappel

Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Doe de aardappel in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en voeg wat Italiaanse kruiden en een eetlepel venkelzaad toe. Even goed door elkaar scheppen.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de schaal uit de oven en stamp of prak de aardappelen goed door elkaar. Voeg een handje verse basilicum, een eetlepel parmezaan en de verkruimelde Feta toe. Schep alles goed door elkaar.

Ravioli met zoete aardappel

Haal één van de pakjes deeg uit het folie, strooi bloem op het werkblad en rol het deeg heel dun (1 mm) uit. Met een vorm (ik gebruikte een vorm van 9 cm doorsnede) druk je ronde plakjes deeg uit. Houd een kwastje en kopje water bij de hand.
Nu pak je een lepeltje vulling, leg dat op een plakje deeg. Smeer de randen van het deeg in met wat water. Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed aan, zorg dat er geen luchtzakken in de ravioli zitten. Leg ze op een schaal die met wat bloem bestoven is. Herhaal dit met het tweede pakje deeg.

Ravioli met zoete aardappel

Het fris-zure bedje

Snijd de tomaten in en doe ze een minuut in kokend heet water, verwijder de schil.
Snijd de sjalot heel fijn, pers de teen knoflook. Fruit in een koekenpan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Klein snufje koriander toevoegen.

Ravioli met zoete aardappel


Snijd de tomaten in kleine blokjes en schep deze voorzichtig door de saus. Haal het sausje nu meteen van het vuur.

Kook de ravioli in een minuut of twee gaar (ruime pan kokend water, niet teveel tegelijk in de pan doen).
Verspreid een lepel van de saus op een bordje. Leg een paar stuks van de ravioli op de saus. Bestrooi met wat versgemalen parmezaan en leg er een blaadje basilicum op.

Eet vooral lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt