Italiaanse Bol met Tonijn

Ooit zag ik een man in een smoezelig straatje in Tunis een bol brood uithollen en hem volstoppen met van alles.  Het was een van de lekkerste broodjes die ik ooit at. Sindsdien maak ik ook dit soort broodjes, vandaag een Italiaanse bol met tonijn.

 

Nodig voor 2 personen:

  • 2 Italiaanse bollen
  • verse basilicum
  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalotje
  • 10 kappertjes
  • 1 geroosterde paprika (uit een pot)
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 1 gedroogd pepertje
  • 2 eetlepels tomatenketchup 
  • paar snoeptomaatjes
  • olijfolie
  • zeezout

Bereiding

Snijd de bollen middendoor en haal het witte brood er uit.
Snijd het sjalotje fijn, doe dit samen met de ketchup, kappertjes, scheutje olie, de uitgelekte tonijn en de fijngesneden gedroogde tomaat en geroosterde paprika in een kom. Schep door, maar houd de boel een beetje heel.
Proef en voeg eventueel wat zout toe.
Hak een paar blaadjes basilicum fijn en schep deze door de tonijn.
Vul het brood met het mengsel. Serveer met een scheutje olijfolie, een gesneden snoeptomaatje en een blaadje basilicum.
Eet lekker!

 

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt