pasta met garnalenSinds wij besloten wat bewuster om te gaan met het (kopen en) eten van vlees, eten we ook weer wat vaker vis. Vandaag een recept voor een pasta (spaghetti) met grote garnalen (gamba’s). Ik maakte een saus van witte wijn en crème fraîche.
Ook dit recept is binnen een half uurtje op tafel te krijgen, simpel te maken en erg smaakvol.

Benodigdheden (4 personen):

  • 1 bakje crème fraîche
  • 400 gram pasta
  • 250 gram diepgevroren grote garnalen
  • witte wijn
  • Italiaanse kruiden (liefst vers natuurlijk)
  • een sjalotje
  • knoflook
  • pepertje
  • zout
  • olijfolie
  • parmezaan
  • (eventueel een paar spekblokjes, een beetje gedroogde ham)

Bereidingswijze:

pasta met garnalenZet een grote pan water met wat zout op het vuur en breng het water aan de kook.
Snijd de Italiaanse kruiden, de knoflook, het pepertje en de sjalot en wok dit in een scheut olijfolie.
Voeg de bevroren garnalen toe wanneer de sjalot glazig is en zet het vuur flink hoog. Bak de garnalen tot deze roze zijn.
Voeg nu een flinke scheut witte wijn toe, de garnalen mogen er best in zwemmen. Kook even door. Voeg de crème fraîche toe en roer deze goed door de witte wijn en garnalen. Goed warm maken, even aan de kook brengen en dan het vuur er onder uit en afdekken met een deksel (of bord). Op smaak brengen met wat zout.
Rustig even laten staan.

Kook de pasta, giet deze af en doe op ieder bord wat pasta.
Schep op ieder bord wat garnalen, voeg naar smaak wat saus toe.
Een beetje gerookte spek of wat reepjes gedroogde ham geven de pasta nog wat extra’s, maar nodig is het niet.
Serveren met parmezaan.

Eet vooral smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt