captains pitstopVeel mensen hebben wel eens een ‘Captains Dinner‘ genoten. Zo niet, ga dat dan zeker eens doen. Een Captains Dinner stamt al uit de tijd van de VOC en is een maaltijd met als basis vaak kapucijners, ui, spek en tafelzuren, welke de officieren aan boord van de schepen geserveerd kregen.

Het gewone scheepsvolk kreeg vaak niet meer dan harde, droge scheepsbeschuiten.
De Captains Pitstop is een zeer simpel recept waarmee je binnen een kwartier een heerlijke maaltijd – gelijk een captains dinner – op tafel zet! (Mocht je toch een meer uitgebreide bonenschotel willen, kijk dan eens naar dit recept.)

Benodigdheden (2 personen):

  • captains pitstop1 blikje rode kidneybonen
  • 2 uien
  • 250 gram spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pepertje
  • bosje waspeen
  • stroop

Bereidingswijze:

captains pitstopMaak de waspeen schoon en kook deze in water met wat zout.
Zet een wok met dikke bodem op het vuur. Laat de pan warm worden en bak de spek op matig vuur. Snijd de knoflook en het pepertje fijn, snijd de uien in dunne halve ringen.
Wanneer de spek goed gebakken is voeg je de ui, knoflook en peper toe. Temper het vuur en bak tot de ui glazig is.
Spoel de bonen even om in een vergiet en voeg deze aan de ui en spek toe.
Even een minuutje mee verwarmen, daarna het vuur uit en de bonen nog even op temperatuur laten komen.
Giet de penen af en bestrooi ze met een theelepel suiker.

Serveer met een flinke scheut stroop over de spek en bonen.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt