Olivers pasta met een twist

Oliver’s Pasta met een Twist, hoe kom je er op. Wel, ik zag tijdens het zappen Jamie Oliver een ‘Super Green’ pasta maken met 5 ingrediënten. Dat wil ik ook, was mijn gedachte. Maar goed, ik had nog restant kruiden, een vers pepertje en een bosje lente ui. O ja, en die spekreepjes moeten ook eens op. Afijn, Oliver’s Pasta, maar dan met een Twist.

De basis is echt super simpel en erg lekker, wat ik er aan toegevoegd heb is niet noodzakelijk maar in huize Quest werd het zeer gewaardeerd. Kun je geen Cavolo Nero vinden, neem dan gewoon boerenkool, gesneden als de supermarkt niet anders heeft.

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 400 gram Cavolo Nero (Een broertje van de oer-Hollandse boerenkool)
  • 6 tenen knoflook
  • 250 gram parmezaan
  • een onsje Ricotta (volgens het recept, maar wij namen een milde blauwe kaas)
  • 500 gram spaghetti
  • Olijfolie, zout, peper

Voor de ‘Twist’:

  • een vers groen pepertje
  • een handje verse Italiaanse kruiden
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 lente uitjes

Bereiding:

Bak de spekreepjes in een koekenpan. Voeg daar de gesneden Italiaanse kruiden, het gesneden pepertje en de lente uitjes aan toe als de spekjes bruin zijn. Nog 1 minuut meebakken, dan het vuur doven.

Rasp de parmezaan. Zet een grote pan met ruim water op het vuur. Voeg wat zout toe, als het water kookt de spaghetti toevoegen en zorgen dat de pasta goed ‘los’ van elkaar raakt. Voeg nu de groente toe en de schoongemaakte tenen knoflook. Kook de groente en knoflook 5 minuten mee. Schep de groente uit het kookvocht en doe het in een keukenmachine. De pasta laten doorkoken tot het gaar is. Neem wat kookvocht uit de pan en bewaar dit. Daarna de pasta even in een vergiet storten en terug in de pan.

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de groente. De groente en knoflook fijn maken in de keukenmachine. Voeg de parmezaan toe en nog even een minuut door laten malen.
Schep de groente door de pasta en voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookvocht toe.
Schep de pasta op borden en verdeel de ‘Twist’ over de pasta.

Serveren met een schaaltje Ricotta (of andere kaas naar smaak).

Eet smakelijk!

P.s.: heb je wat over? Niet weggooien hoor! Deze pasta is de volgende dag koud ook heerlijk.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt