recept bonenschotelEerlijk is eerlijk, de basis voor dit recept ‘Bonenschotel met Prei’ heb ik uit de Jumbo folder. Het heet daar ‘Italiaanse Kapucijnersschotel met Focaccia‘. Ik ben echter niet zo van de vegetarische gehakt, vond alleen kapucijners wat bleek en ik houd van een beetje meer pit.
Afijn, kies zelf wat je lekker vindt of bedenk je eigen variant.
Simpel, snel (binnen een half uur op tafel) en echt verrukkelijk!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  •  olijfolie
  • 3 preien
  • 2 grote, rode puntpaprika’s
  • 3 pilli pilli pepertjes
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gram rundergehakt (+gehaktkruiden)
  • een flinke eetlepel kerrie
  • 150 ml water
  • 1 flinke pot kapucijners
  • 1 pot kidneybonen
  • een bos bladselderij
  • Een goed brood

Bereiden:

Snijd de prei in stukken van een paar centimeter. Was de prei en laat uitlekken.
Hak de knoflook en pepertjes fijn. Verhit wat olijfolie in een ruime, diepe pan en doe daar de prei, knoflook en peper in.
Rustig een minuut of 5 bakken (niet te hoog, de knoflook moet niet bruin worden!)

Snijd en was ondertussen de paprika’s. Doe de paprika en de kerrie bij de prei en voeg 150 ml water toe. Aan de kook brengen en op de laagste vlam een kwartier afgedekt laten stoven.

Doe de kapucijners en de kidneybonen in een vergiet en spoel ze af.
Bak de gehakt (plus kruiden) rul in bijvoorbeeld een koekenpan.
Was de bladselderij, snijd de bladeren grof.

Voeg na het kwartier de bonen bij de prei en paprika en voeg tevens het rulle gehakt toe. Schep de bonen voorzichtig door het mengsel en laat het warm worden.

Stort het mengsel in een mooie schaal, strooi er 1/3 van de selderij over en zet alles op tafel. De selderij kan iedereen nog naar smaak aanvullen.

Ik serveerde het gerecht met een ambachtelijk maisbrood (dus niet van de Jumbo ;-).

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt