Pittige Pasta Tonijn

Dit recept voor een Pittige Pasta Tonijn is heel simpel en staat binnen een half uur op tafel.

Ingrediënten:

  • 500 gram Pipe (of een andere pasta)
  • 250 gram gerookte spekjes
  • Een zakje Italiaanse roerbakgroente
  • 3 tenen knoflook
  • 3 gedroogde rode pepertjes (of verse uiteraard)
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • Een eetlepel kappertjes
  • Een paar in ringen gesneden olijven
  • 1 Geroosterde paprika (uit een potje)
  • 2 blikjes tonijn (naturel)

Bereidingswijze:

Zet een grote pan water met wat zout op.
Bak de spekjes in het eigen vet in een ruime pan. Hak de peper en knoflook fijn, roer door de spekjes als de spekjes naar wens gebakken zijn. Even doorroeren, dan de Italiaanse groente er bij. De groente even een paar minuten meebakken.

Voor de topping laat je de tonijn uitlekken, en meng deze met de gesneden ui, olijven, kappertjes en de aan stukjes gesneden paprika. Met mengen wordt hier bedoeld: door elkaar scheppen, niet vermalen.

Laat de gare pasta uitlekken, even schrikken met koud water (voorkomt door garen) en doe de groente en spek er door.

Schep de pasta op een bord, en maak een topping van de tonijn.

Echt, dat is alles. Ik had deze maaltijd klaar in de kooktijd van de pasta, een minuut of 13.

Eet smakelijk!

(Ja, inderdaad. Geen toegevoegde zout, peper, olie of boter nodig verder)

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt