Sloow Cooker Stifado

Stifado is een Grieks stoofgerecht. Ik maakte Stifado in de Slow Cooker en nam als basis dit recept dat ik vond op Smulweb. Uiteraard is het eindresultaat een beetje van mijzelf en een beetje van Smulweb. Wij aten het met een Griekse salade en witte rijst.

Slow Cooker Stifado

Vlees in grove stukken, bestoven met bloem

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen (sucade)
  • een flinke scheut olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 250 g sjalotjes
  • Glas rode wijn
  • Half glas rode wijnazijn
  • Een theelepel kaneel
  • Een theelepel nootmuskaat
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Kruidnagel
  • Een theelepel gemalen komijn
  • Zwarte peper en zeezout naar smaak
  • Een klein blikje tomatenpuree
  • Een klontje boter (50gr)
  • 10 Gedroogde tomaten
  • Scheutje Worcestershire Sauce.
  • Paar scheppen bloem
  • 3 Takken oregano

Bereiding

Snijd het vlees in grote stukken (6×6 cm) en doe de stukken in een kom. Bestrooi ruim met bloem en schep even om, zorg dat als het vlees door de bloem geraakt is.
Neem een ruime braadpan, doe de olijfolie in de pan en bak het vlees aan. Voeg de kruiden en de gehakte teentjes knoflook toe onder het bakken. Bak de tomatenpuree even mee.
Blus het vlees met de wijn en wijnazijn. Voeg de tomaten uit blik en de gesneden gedroogde tomaten en een scheutje Worcestershire Sauce toe en laat een paar minuten pruttelen.

Stifado Slow Cooking

Alles in de Slow Cooker, behalve de takjes oregano

Breng alles over naar de Slow Cooker, zorg dat het vlees onder het vocht staat en voeg zo nodig wat water toe (na toevoegen water even het vlees omscheppen). Zet de Slow Cooker op ‘high’. Leg de sjalotjes en de boter op het mengsel en dek alles af met een paar takjes oregano.
Doe nu de deksel op de Slow Cooker en ga wat anders doen.

Na één uur de Slow Cooker op ‘low’ zetten. Mijn Stifado was 5 uur later gaar en klaar.

Stifado Serveren

Wij aten de Stifado met rijst en een eenvoudige Griekse salade (sla, trostomaatje, uitje, feta en een geroosterde paprika, besprenkel met mooie olijfolie en citroensap).
Eet smakelijk!

Stifado slow cooking

Eenvoudige Griekse salade

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt