chili con carne

Google ‘Recept Chili Con Carne’ en je krijgt 387.000 resultaten. Ik maak mij geen illusie dat mijn recept daar wezenlijk iets aan toevoegt. Maar, mijn recept is eenvoudig, snel, erg lekker en geserveerd met een eigen gebakken ‘gemaksbrood‘.

Begin met het gemaksbrood, want dat heeft tijd nodig om te rijzen. Ik maakte deze keer een broodje met gehakte olijven, geroosterde paprika en een paar theelepels kappertjes.
Een stokbroodje kopen kan uiteraard ook.

gemaksbrood

Een gemaksbroodje

Ingrediënten voor de Chili

  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 tenen knoflook
  • 3 gedroogde rode pepertjes
  • 2 theelepels chili poeder
  • 1 theelepel djintan
  • 2 uien
  • 1 blik kidney bonen
  • Scheutje olijfolie
  • 1 pot bruine bonen
  • 2 geroosterde paprika’s uit een pot
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • zout, peper, suiker
  • 500 gram rundergehakt

Bereidingswijze

Doe de knoflook en gedroogde pepertjes in de keukenmachine en maal het fijn. Voeg de uien toe en laat even een paar seconden meedraaien.
Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan en zet het uimengsel even aan tot het glazig wordt. Voeg de gehakt toe en bak het mengsel rul. Daarna voeg je de djintan, chilipoeder en wat zout en gemalen zwarte peper toe.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee onder voortdurend roeren. Doe de geroosterde paprika in de keukenmachine en maal de paprika helemaal fijn. Voeg dit toe aan de gehakt.Daarna de tomatenblokjes toe en het halve kaneelstokje.
Doe nog een deciliter water bij het mengsel.
Breng alles aan de kook, zet op laagste vuur en even een half uurtje laten sudderen.

chili con carne

De Chili Con Carne, nog zonder bonen

Laat de bonen uitlekken in een vergiet, voeg deze toe en breng alles op temperatuur.

chili con carne

De Chili Con Carne, klaar om te serveren

Serveren met een lekker vers brood en eventueel een groene salade.

chili con carne

Eenvoudige salade van rucola en Chinese kool voor bij de chili con carne

Eet smakelijk.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt