recept koreaanse rib

Koreaanse ribs met Kimchi. Ik kwam dit recept tegen in de gratis krant Metro en hield mij (uiteraard) niet aan de ingrediënten, nog de bereidingswijze. Het gerecht maakte ik van runder riblappen. Kimchi is overigens een salade van Chinese kool.
Onderstaand is dus een variatie op het originele recept.

Benodigd voor de ribs:

  • 1,5 kilo riblappen
  • 1,5 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 9 tenen knoflook
  • bosje lente ui
  • 30 gram gemberwortel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 180 ml sojasaus
  • 250 ml appelsap
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 verse rode pepers
  • braadslee en aluminiumfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden
Doe de knoflook, de pepers (pitjes verwijderen als je het niet te pittig wilt), de gemberwortel, basterdsuiker in een keukenmachine en maal het kort (niet te fijn maken dus). Doe de sojasaus, de sesamolie en de appelsap in de braadslee en voeg het mengsel uit de keukenmachine toe. Snijd de witte stukken van de lente ui in ringen en voeg deze ook toe (de rest van de lente ui gaat in de salade). Even mengen en het vlees er goed doorheen halen. Dan het vlees dakpansgewijs in de braadslee, folie er over en in de oven.
Lekker een 4 tot 6 uur laten stoven.
Wanneer je het vlees serveert dan garneren met de sesamzaadjes.

Benodigd voor de Kimchi:

  • 500 gram Chinese kool
  • 2 eetlepels vissaus
  • 6 tenen knoflook
  • 6 eetlepels suiker
  • 35 gram zout
  • 500 ml water
  • 1 rode peper
  • bosje lente ui

Bereiding:

Snijd de kool in kleine stukjes, los het zout op in het water en doe de koolstukjes er bij. 15 Minuten laten staan, om de 5 minuten even omscheppen. Hierna afspoelen en droog deppen.
De suiker, peper, knoflook en vissaus in de keukenmachine en fijnmalen. De lente ui klein snijden en even een paar seconden mee laten draaien in de keukenmachine (goed kneuzen).
De dressing door de salade scheppen en in de koelkast zetten tot je gaat eten.

Ik serveerde het vlees en de salade met witte rijst.

Opmerkingen:
Persoonlijk vond ik de kimchi wat aan de zoete kant, volgende keer doe ik er de helft minder suiker in. daarnaast wordt in het recept geen zout gebruikt voor het vlees, ik liet dat zo. Nu voeg ik bij vlees altijd pas later zout toe, zout onttrekt namelijk heel veel vocht aan het vlees.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt