Zomerse Maaltijdsalade Kip/Aardappel

Gisteren gaf ik een recept voor een Zomerse Maaltijdsalade met pasta, vandaag een met aardappel en kip. Net zo makkelijk, net zo lekker en uitstekend te doen op een mooie zomerdag!

Maaltijdsalade voor 6 personen:
Schil voldoende aardappelen (de hoeveelheid die je normaal ook schilt voor 6 personen) en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook een minuut of vijf met wat zout. Stort na het koken in een vergiet en spoel af met koud water (voorkomt het ‘doorgaren’).

Bak 125 gram spekreepjes in eigen vet, voeg na vijf minuten een paar gehakte tenen knoflook en een fijngesneden pepertje toe. Even door verwarmen, dan afblussen met een flinke scheut witte, droge wijn. Laten inkoken tot de wijn verdampt is.

Snijd een stuk of vier kipfilets aan plakken en smeer deze in met wat olijfolie, vers geraspte gember, peper, zout en flink kerrie. Bak de kip gaar en laat het iets afkoelen.

Snijd ijsbergsla (of een andere stevige sla, of gebruik verschillende soorten) fijn.
Snijd een handje zilveruitjes in tweeën, een stuk of 12 trostomaatjes in schijfjes en snijd een ui fijn (je weet wel, zoals je uit bij de haring krijgt). Voeg een paar theelepels kappertjes toe.

maaltijdsalade-kip1Doe de sla en, zilveruitjes, uit, tomaat, spekjes en kappertjes in een ruime schaal.
Meng door de aardappel een eetlepel mayonaise en een hand gesneden peterselie (rustig aan, maak er geen puree van!).

Meng nu de aardappel door de sla (gewoon, even met je handen rustig omscheppen), besprenkel de salade met wat Balsamico over en verspreid de kip over de salade. Knip er nog wat peterselie overheen en je kunt aan tafel.

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt