maaltijdsalade

De zon brand, de wind geeft nog een beetje verkoeling. Binnen is het benauwd, drukkend. Gegeten moet er worden, dus de keuken in. Half uurtje, max.
Genoeg tijd voor deze verrukkelijke maaltijd salade met pasta.

Maaltijd salade voor 6 personen:
Kook 350 gram mini Fusilli (en dante!) en spoel deze af met koud water.

Hak een paar tenen knoflook fijn, snijd er een verse rode peper door.
Bak 125 gram spekreepjes in het eigen vet. Doe na een minuut of vijf de knoflook en peper bij de spek, vuur laag. Na een paar minuten vuur omhoog, even heet laten worden, afblussen met droge witte wijn. Vuur laag en even laten inkoken tot de wijn is verdampt.

Snijd een prei in de lengte in vieren, daarna in kleine stukjes. Snijd een courgette door de helft, daarna de helften in repen en daarna in kleine stukjes.

Doe een scheut olijfolie in een grote pan en laat de prei en courgette rustig smoren.
Neem een paar ons gedroogde tomaat (in olie en Italiaanse kruiden) en hak deze fijn.
Voeg dit na een minuut of vijf even bij de prei en courgette, doe na een minuut het gas uit. Halveer een ui en snijd hele dunnen halve ringen.

Snijd een ijsbergsla door midden, snijd de sla zo dun mogelijk en snijd vervolgens de lange delen in stukjes van een centimeter of vijf.

maaltijdsalade-1Doe de pasta in een grote schaal, meng de spek en de groente er door.
Meng de ui er door en als laatste de sla. Besprenkel voorzichtig met wat Balsamico en knip er wat peterselie overheen.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt