Een lekker lunch met veel kleur, geur en smaak.
[tabgroup tab1=”Ingrediënten” tab2=”Bereidingswijze” tab3=”Overige info”]
[tab]

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 10 zwarte olijven
  • olie
  • 1 prei
  • glas witte wijn
  • 125 gram spekreepjes
  • 150 gram mossels
  • 150 gram gamba’s
  • witte rijst
  • zout, 3 pilli pilli pepertjes
  • handje gemengde sla

[/tab]
[tab]
Kook wat witte Surinaamse rijst.

Bak de spekjes in een koekenpan in eigen vet.
Snijd ondertussen de knoflook, en de ui. Snijd de prei aan ringen, ontpit en hak de olijven, hak de peper fijn en snijd de paprika in blokjes.
Blus de spekjes af met witte wijn, voeg de ui en knoflook toe. laat even rustig inkoken.
Voeg de gamba’s en mossels toe (ik gebruikte diepgevroren) en laat rustig 5 – 10 minuten garen.
Eventueel nog wat wijn toevoegen.

In een wok een scheutje olijfolie, bak de prei en paprika samen met de peper.
Voeg de rijst toe, geheel goed doorwarmen.
Voeg de laatste minuut de gehakte olijven toe.

Was de sla, scheur deze klein.
Leg de sla op een bordje, besprenkelen met wat citroen en olie.
Schep de rijst op, drapeer de vis en spek in het midden.
Eet lekker.
[/tab]
[tab]Dit gerecht bevat buiten de peper geen kruiden, het is een heerlijke lichte lunch.
Makkelijk van smaak, licht verteerbaar en mooi van kleur.
Als je een restje rijst hebt staan dan staat deze lunch binnen een kwartiertje op tafel.[/tab]
[/tabgroup]

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt