Een heerlijke, milde en frisse salade. Zo klaar, erg gemakkelijk en kan prima een paar uur van te voren gemaakt worden.
[tabgroup tab1=”Ingrediënten” tab2=”Bereidingswijze” tab3=”Overige info”]
[tab]

  • 1 spitskooltje
  • 1 grote sinaasappel
  • 5 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • een handje olijven
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • 1 kleine ui

[/tab]
[tab]Snijd een spitskooltje in hele dunne reepjes. Snijd de reepjes klein tot je een paar centimeter in lengte overhoudt.
Pel de knoflook, en snijd deze in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de knoflook een paar minuten op een zacht vuurtje. Voeg nog een scheut olie toe.
Rasp wat schil van een citroen en voeg dit toe aan de knoflook en olie.
Als de olie weer bakt, pers je de citroen boven de pan uit. Pitten is geen probleem, de olie wordt de dressing en ga je zeven.
Als het vocht kookt, van het vuur halen laten afkoelen.

Snipper het uitje. Snijd een handje olijven in plakjes.
Schil de sinaasappel (ik snijd de schil er af, zodat er geen wit vel meer te zien is).
Snijd de sinaasappel in plakken (dus niet in parten). Je snijdt de sinaasappel dus zoals je ook een citroen snijdt als je die wilt persen.
Snijd de plakjes sinaasappel in ‘taartpuntjes’.
Hak wat gedroogde tomaat fijn.
Doe de ingrediënten bij elkaar en schep goed door.

Nu zeef je de olie en citroen boven de salade en schept alles nog eens goed om.
Zet een uurtje weg om de smaken goed te laten intrekken.
Serveer de salade niet te koud. Op kamertemperatuur komen de smaken beter tot hun recht. [/tab]
[tab]Deze salade kun je prima verrijken met wat gegrilde of geroosterde kip.[/tab]
[/tabgroup]

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt