[tabgroup tab1=”Bereidingswijze” tab2=”Ingrediënten”]
[tab]
Soms heb ik ineens trek in wat lekkers. Sinds ik beter op mijn eetpatroon let, meer beweeg en minder weeg heb ik dat vaker. Echte, lekkere trek. Niet zin om wat in je mond te stoppen, maar hele gerichte lekkere trek. Honger in een verse roomboter-chocoladecake bijvoorbeeld.
Gelukkig heb ik de ingrediënten voor een cake altijd wel in huis.
En moeilijk te maken is hij niet.

Ga als volgt te werk:
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Voeg er de suiker en vanille aan toe en roeren maar. Een mixer of keukenmachine kan goed helpen hier. Roer, klop en draai tot de suiker gesmolten is.
Voeg onder voortdurend kloppen de eieren 1 voor 1 toe.
Eitje tikken, roeren, eitje tikken, roeren. geduld en uithoudingsvermogen of een goede mixer heb je dus nodig.

Zeef het zelfrijzend bakmeel (dat is bloem met bakpoeder mensen) en spatel dat door het beslag. Probeer er nog wat extra lucht in te slaan, da’s lekker.

Vermorzel de chocolade in een keukenmachine of met een mes.
Spatel door het beslag heen.
Verwarm de oven op 150 graden en doe het beslag in een ingevette cakevorm.
Laat ongeveer anderhalf uur bakken.

Als extra verrassing is de rasp + het sap van een limoen er door mengen erg lekker!!
[/tab]
[tab]

  • 250 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren (of 4 hele grote)
  • 250 gram suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • 200 gram pure chocolade

[/tab]
[/tabgroup]

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt