[tabgroup tab1=”Bereidingswijze” tab2=”Ingrediënten”]

[tab]Was en rasp de komkommers. Het raspen gaat het beste in de keukenmachine, de rasp blijft dan iets steviger en de schil wordt gemakkelijker meegeraspt.
Doe de rasp in een vergiet, strooi zout over de rasp, schep het even door elkaar en leg de komkommer tegen de rand van het vergiet. Deksel er op en laat rustig een uurtje uitlekken.

Hak de cayenne pepers fijn (met pit) en maak de knoflook schoon. Doe knoflook, olie, cayenne en citroen melisse in een beker en maak fijn met een staafmixer.
Halveer de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd hele dunne reepjes van de paprika en snijd de reepjes kleiner tot ongeveer 3 – 4 centimeter.
Doe de yoghurt, olie-kruidenmengsel, paprika en komkommerrasp in ruime schaal doen en door elkaar spatelen.
De tzatziki een dag van te voren maken is nog lekkerder!
[/tab]
[tab]Tzatziki is een gerecht van volle (Griekse) yoghurt, komkommer, olijfolie en knoflook. Voor mijn ‘royale’ tzatziki is iets, maar niet veel meer nodig:

  • 2 komkommers
  • 5dl Griekse yoghurt (10% vet)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 pirri pirri’s (cayenne peper)
  • 1 theelepel citroen melisse
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

[/tab]
[/tabgroup]

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt