Om te beginnen: ik kook altijd teveel. Dat doe ik niet per ongeluk, ik vind dat iedereen moet kunnen eten tot hij genoeg heeft. Dat wil overigens niet zeggen dat ik veel eten weggooi, integendeel zelfs. Restjes vormen vaak de basis voor een lunch van een paar dagen later.
Dan weet je dus hoe ik aan de zelfgemaakte verse pasta kom voor deze heerlijke lunch.

De fruitsalade
Een paar ontpitte en in vieren gesneden pruimen, een gesneden appel (in de schil) en een paar geschilde en in vieren gesneden kiwi’s. Hierover giet ik een lepel olijfolie en een juslepel zelfgemaakte appelstroop (zonder suiker). Even door elkaar husselen en klaar.
Fruit liefst niet uit de koeling.

De calamares
Ik gebruik een diepvries calamares van de Aldi. Even in een flinke bodem hete olijfolie frituren (mooi bruin laten worden en even omdraaien tijdens het frituren). In het vergiet opvangen en afblussen met citroensap.
Serveren met wat hete chilisaus.

De pasta
Een restant verse spaghetti even opwarmen in wat olijfolie waar een teen knoflook, een uitje en wat Italiaanse kruiden zijn gefruit.
Serveren met wat geraspte pardano en een gesneden (tros)tomaatje op top.

Eet smakelijk!