Echt, het smaakt zoals het klinkt. Muziek op de tong zeg maar. Zomers, fris en een beetje pit.
In een wok een flinke scheut olijfolie, dan de gamba’s (zonder kop en darm) in de hete olie.


Na een paar minuten bakken en draaien voeg je toe 2 gesneden sjalotjes, paar tenen gesneden knoflook, wat Italiaanse of Provençaalse kruiden, zeezout en een 3-tal klein gesneden ingemaakte pepers (ik haalde deze op de markt). Minder pit? Dan meer pitjes verwijderen.


Nog een paar minuten doorbakken tot de gamba’s mooi roze zijn, daarna afblussen met het sap van een citroen.


Nu hoef je de gamba’s alleen nog op een bordje lauwe spaghetti te leggen en het vocht te verdelen.
Serveren met wat peterselie en een schijfje citroen.
De pasta is een restje van gisteren, met wat rauwe spinazie. Ik heb die alleen op kamertemperatuur laten komen.

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt