Gisteren een broodrecept, vandaag weer een. Dat komt omdat het zo lekker is.

Het recept voor een simpel melkbrooddeeg:
Meng 10 gram gist en een klein theelepeltje suiker door 1,5 dl. lauwwarme melk. Laat dat 10 minuten staan.
Voeg de melk en 10 gram roomboter toe aan een kom met 250 gram bloem waar 5 gram zout aan is toegevoegd.
Mengen en daarna kneden tot je een soepel deeg hebt.
In een met bloem bestoven kom, afgedekt met een vochtige doek op een behaaglijke plek 1 uur laten staan.

Nu de volgende stap:
2 Teentjes knoflook en wat gedroogde en gekruide tomaatjes in wat olijfolie met de staafmixer te lijf gaan.
Daarna het mengsel door het deeg kneden, op een met bloem bestoven bakplaat leggen en afgedekt weer een uurtje wegzetten.

De oven voorverwarmen op 175 graden.
bakplaat met deeg in de oven.
Na 35 tot 40 minuten broodje uit de oven, met een kwastje wat olijfolie op de top smeren.
Op een rooster laten afkoelen.

Stukje roomboter er bij en smullen maar!