Gekruid Hammetje uit de Oven

Published on: mei 27 2011 by Berend Quest

In een koekenpan een scheut olijfolie verhitten. Schroei het hammetje aan alle kanten snel dicht.
In een ovenschaal 75 gram roomboter in stukjes over de bodem verdelen. Hammetje in de ovenschaal, olie afblussen met een scheut ruby port. Vocht over de ham gieten.
Hammetje afdekken met kruiden, knoflook en ui (in mijn geval maggiplant, selderij, munt, oregano, basilicum en lavendel).

Schaal afdekken met aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven, 45 minuten op 200 graden.
Uitpakken, laten afkoelen tot handwarm. Snijden en opdienen bij de warme maaltijd, op brood, bij de borrel. Puur of met een sausje.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' Berend Quest begrijpt er maar weinig van. Mensen die het hele jaar kromliggen om een behoorlijk huis te kunnen bewonen, maar als zij eindelijk vakantie hebben in een tent op een of ander grasveld gaan liggen. Of dat je Brufen koopt omdat de reclame je vertelt dat je daarmee migraine kunt bestrijden. Berend Quest begrijpt niet dat er mensen bestaan die werkelijk geloven dat de astrologe van SBS 6 jou kan vertellen hoe je de ware liefde vindt, of van kanker geneest. Niemand kan Berend Quest uitleggen dat er mensen zijn die niet eten, maar wel 40 kilo te zwaar zijn. Berend Quest wil het ook niet begrijpen, en daarom houd ik van hem.

Filed under: De keuken van Quest, Hoofdgerecht
Tags:

No Comments to “Gekruid Hammetje uit de Oven”

  1. […] tijdje terug maakte ik een gekruid hammetje uit de oven. Hij was heerlijk, jammer dat er weinig vocht (lees saus) na bereiding over bleef. Dat doen we […]

Leave a Reply

*

*

Meer in De keuken van Quest, Hoofdgerecht
IJs met Vruchten, Slagroom en Warme Chocolade

Begin met het raspen van een citroen, bewaar de rasp, doe het sap in een grote schaal. Vers fruit, het...

Vegetarische Lasagne

Een lekkere lasagne begint met een lekker deeg. En dat koop je niet in de winkel, maar dat maak je...

Sluiten