Gekruid Hammetje uit de Oven

Standaard

In een koekenpan een scheut olijfolie verhitten. Schroei het hammetje aan alle kanten snel dicht.
In een ovenschaal 75 gram roomboter in stukjes over de bodem verdelen. Hammetje in de ovenschaal, olie afblussen met een scheut ruby port. Vocht over de ham gieten.
Hammetje afdekken met kruiden, knoflook en ui (in mijn geval maggiplant, selderij, munt, oregano, basilicum en lavendel).

Schaal afdekken met aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven, 45 minuten op 200 graden.
Uitpakken, laten afkoelen tot handwarm. Snijden en opdienen bij de warme maaltijd, op brood, bij de borrel. Puur of met een sausje.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt