mei 272011
 

In een koekenpan een scheut olijfolie verhitten. Schroei het hammetje aan alle kanten snel dicht.
In een ovenschaal 75 gram roomboter in stukjes over de bodem verdelen. Hammetje in de ovenschaal, olie afblussen met een scheut ruby port. Vocht over de ham gieten.
Hammetje afdekken met kruiden, knoflook en ui (in mijn geval maggiplant, selderij, munt, oregano, basilicum en lavendel).

Schaal afdekken met aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven, 45 minuten op 200 graden.
Uitpakken, laten afkoelen tot handwarm. Snijden en opdienen bij de warme maaltijd, op brood, bij de borrel. Puur of met een sausje.

Eet smakelijk!

  No Responses to “Gekruid Hammetje uit de Oven”

  1. [...] tijdje terug maakte ik een gekruid hammetje uit de oven. Hij was heerlijk, jammer dat er weinig vocht (lees saus) na bereiding over bleef. Dat doen we [...]

Zeg het maar!