Begin met het raspen van een citroen, bewaar de rasp, doe het sap in een grote schaal.
Vers fruit, het maakt eigenlijk niet uit wat.
Schoonmaken en in partjes in de grote schaal met het citroensap. Omscheppen.

1 blikje aardbeien op dikke siroop (gaat voornamelijk om de siroop).

Hak een paar blaadjes munt heel fijn en zorg dat je ook 1 heel blaadje hebt per portie.

Klop 250 ml slagroom stevig, roer er de citroenrasp door.

Smelt (au bain marie) 150 gram chocolade naar keuze (nee, geen witte).

Leg in een schaaltje een bodem met fruit, doe er een scheutje siroop op.
Dan een flinke bol roomijs naar keuze (bijvoorbeeld met stroopwafel) er bovenop. Leg een aardbei op top.
Strooi wat munt over het geheel.
Dan een flinke lepel gesmolten chocolade.
Dan met een spuitzak een toef slagroom.
Daarna het blaadje munt.

Het leuke van dit recept is dat de kinderen het bijna helemaal zelf kunnen, alleen de chocolade en de slagroom moet je even bijblijven.

Eet lekker!