Kippensoep

Ja, kippensoep. Daar is mijn liefje dol op, dus dat maak ik dan. Liefde gaat immers door de maag.

Ik haalde bij de boerin 2 soepkippen, die zette ik te koken in een heule grote pan met een liter of 6 water.
Schuim wegscheppen. Als er geen schuim meer komt voeg je toe: 2 preien, 1 grote winterpeen, 4 sjalotten (gewassen, doormidden, in de schil), een hand bladselderij, een rode peper, rasp van 1 citroen + het sap, 2 blaadjes munt. Alles grof gesneden. O ja, theelepel kerrie.
Zachtjes laten pruttelen.

Na een uur of 5, 6 alle vaste delen – inmiddels flink weke delen – uit de pan.
Laten afkoelen, stukjes kip er uit peuteren. Ondertussen de bouillon laten inkoken tot een liter of 3, 4.

Bouillon door een zeef en een doek halen.
Kip er weer in, de rest weg mieteren.
Aan de kook brengen.

Dan toevoegen: (nu alles fijn gesneden) 1 rode paprika, 1 kleine prei, een flinke hand bladselderij. Ook nog zout, peper, sap van een citroen, paar handen taugé, nog een beetje kerrie.
En uiteraard alles waar je zelf zin in hebt en/of wat je lekker vindt in de kippensoep.
Alles in de soep, dan de soep van het vuur, even laten rusten.
Na 10 minuten is de soep klaar.

Eet lekker.
(O ja, en die soepkommen, ja die kommen en lepeltjes zijn tof hè?)

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

3 Comments

  1. Hey Berend,
    Mooi receptenblog man. Geen poespas maar eerlijk en lekker. Heb er al een stuk of 5 gebookmarkt.
    Bedankt.
    Jacco

  2. Is mijn website (vandaag gelanceerd!) iets voor jou? http://www.ikmaakdelekkerste.nl

    Het is een vraag en aanbod site van zelfgemaakt eten. Het gaat daarbij alleen om zelfgemaakte, verse, op bestelling gemaakte, kant-en-klare hapjes/gerechten. Gemaakt door hobbykoks, gegeten door iedereen die van lekker, zelfgemaakt eten houdt. Een soort marktplaats, maar dan voor zelfgemaakt eten.

    De site is net online. Het plaatsen van de advertenties is (uiteraard) gratis en vrijblijvend. De “maker” bepaalt overigens altijd zelf of hij een bestelling wil accepteren. Ook bepaalt de maker zelf de prijs van het eten dat hij/zij wil verkopen; van tevoren of in overleg met de geïnteresseerde “eter”. Iets voor jou?

    En….die soep lijkt me heerlijk: ga ik zelf ook eens maken…

Zeg het maar!

© 2017 Berend Quest

Theme by Anders NorénUp ↑

Meer in De keuken van Quest, Hoofdgerecht, Lunch
Croutons

Makkelijk, snel en o zo veel lekkerder dan uit een...

Pangasius als Lunch

Gisteren hield ik een heerlijk vocht over van de Mosselen....

Sluiten