Eerder deze week schreef ik ‘Food for Thought‘ en dat maakt ook dat ik zelf wat meer let op mijn eigen gedrag. Vandaag in de koelkast wat restjes van het een en ander. Dat gaan we dus niet weggooien, daar gaan we iets van maken. En het resultaat mocht er zijn.

Schil een pan aardappelen, snijdt deze in lekker dikke plakken en kook ze 8 minuten met wat zout.
Snijdt een paar tenen knoflook, een paar sjalotten en fruit deze glazig in een ruime wok met wat olijfolie.
Ondertussen snijdt je grof in stukken 3 prei’s, 2 winterpenen, een rode paprika en een courgette.
Doe de groenten in de wok, zet het vuur hoog en voeg wat zout, peper en wat Italiaanse kruiden toe. Een paar gedroogde tomaatjes geeft wat kleur en is ook erg lekker. Geen verse tomaten, ik denk dat het dan te vochtig gaat worden.
Lekker even laten stoven (het is geen bakken dit, te nat).

In een pannetje een beker melk, een eetlepel mayonaise, 200 gram roomkaas en een paar lepels geraspte oude kaas. Roeren en opwarmen, hoeft niet te koken.
Het sausje moet schenkbaar zijn, eventueel wat verdunnen met melk (of witte wijn uiteraard, maar die was op).

Een ovenschaal invetten, laagje aardappelen afwisselen met laagje groente.
Saus er overheen, afdekken met aluminiumfolie en 1,5 uur in de oven op 175 graden.

Serveren met wat vers geraspte kaas.
Het gezin Quest vond het overheerlijk.