Rode kool dat is tegenwoordig slechts een kwestie van opwarmen.
Potje open, in de pan, vuur klaar.
Dus heb je tijd over om er wat leukers van te maken.

Snijdt een paar appels zonder klokhuis maar met schil in plakken van een centimeter.
Eet de kontje gewoon op.
In een schaal een uitgeperste citroen, een eetlepel kaneel en een eetlepel Chinese 5-spice (je voegt dus eigenlijk extra kaneel aan de 5-spice toe).
Meng de kruiden en de citroen en haal de appelschijven er door.

In een ruime koekenpan een klont roomboter laten smelten, hier de schijven rustig in aanbakken.
Draai een keer om en giet met een lepel wat honing over de schijven aan de reeds gebakken kant.
Na een paar minuten weer omdraaien en ook de andere zijde voorzien van een kledder honing.

Doe per persoon wat warme rode kool in een schaaltje, versier het met een schijf appel.
Stop in het gat een kers of een ander kleurig vruchtje. Of voor de kleintjes een toefje appelmoes.
Staat leuk en kinderen vinden het heerlijk!

Heerlijk met een vers gebakken patat en een stoofvlees zoals deze.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt