En de winnaars zijn!! [‘Mooiste Nederlandstalige Tweet’] #BT

‘Het kwam op als kakken’, zou mijn opa zeggen. Wat Stephen Fry kan in het Engels, dat kan in het Nederlands ook. De verkiezing van de ‘Mooiste Nederlandstalige Tweet’ was geboren. Alvorens de winnaars bekend te maken wil ik iedereen die geholpen heeft de verkiezing mogelijk te maken heel hartelijk bedanken!
Bedankt voor het jureren, bedankt voor het beschikbaar stellen van prijzen en heel veel dank voor alle positieve en stimulerende reacties!

Aan iedereen die niet in de prijzen is gevallen kunnen we melden dat er zeker een nieuwe kans komt. De verkiezing van de ‘Mooiste Nederlandstalige Tweet’ zal een vervolg krijgen.
Hoe en wanneer zullen we je nog laten weten via het twitteraccount @MooisteTweet.

De Uitslagen


De meest Humorvolle Tweet:
Tot meest humorvolle tweet is gekozen één van de vele hilarische tweets van @marnixamsterdam. Deze prachtige tweet is niet alleen ontzettend grappig, hij had ook kunnen winnen in de categorie Taalkronkel of Dubbelzinnig. Maar het is vooral de humor, het relativerende en ook het gegeven dat hij na tien leer lezen nog even leuk blijft!
De winnende tweet is:

Tijd voor een haring. Op zich. Maar dan moet je een broek aan, en dan naar buiten, naar de avondwinkel. Eerst ergens pinnen. Voor een haring.

Een eervolle vermelding gaat naar @koffiemuts voor een prachtige korte en krachtige tweet. Heel snel en zeer gevat.

#Joran, lust(rum)moordenaar.

En nogmaals @marnixamsterdam met een tweet waar je zelf de rest van de dag over kan fantaseren. Van zichzelf al heel erg leuk, maar eenmaal in je hoofd genesteld kun je er nog uren lol van hebben.

Welnee joh, er zijn vast veel meer mensen die daar ook haar hebben.”



De Meest Poëtische Tweet
De eerste prijs gaat naar een tweep die door vaak genomineerd is. @peterdepater is voor de een een bijna onbegrijpelijke woordengoochelaar, voor de meesten is hij een held die prachtige poëtische kunststukjes componeert. De winnende tweet is:

Inderhaast zwoegend de onteerde coup te strijken zit nu de haarborstel, douchekop, stampotstamper en eigen vriendin muurvast op d’n schedel.

Een eervolle vermelding gaat verder naar @harkekuipers voor een tweet die niet alleen uitermate poëtisch, maar ook heel romantisch is:

Iemand heeft de lucht opgeschud en als een dekbed tegen de hemel gehangen. Droom de zwaartekracht weg en ga erin liggen.

En een eervolle vermelding voor @Molovich die op uiterst poëtische wijze een op zichzelf gênant beeld schildert:

Een troep langlaufers die een heuveltje op langlafen, dat ziet er toch een beetje uit als een stel spartelende forellen op het droge.



De Beste Taalkronkel
Tot de beste taalkronkel is verkozen een tweet van @myrthe1974. Een prachtige tegenstelling tussen leven en de dood. En daarbij heel mooi gebruik van een hashtag. De dood als gezellige afleiding in ons suffe bestaan. De winnende tweet is:

Hee, er is iemand dood. Het dorp komt tot leven. #allemaalnaardebegrafenis

Zeker net zo mooi, maar er kan er maar één de eerste prijs winnen, een tweet van @landschip. Ook over de dood, maar nu in een prachtig spel tussen letterlijke en figuurlijke betekenissen. Filosofisch ook, met een knipoog.
De tweet is:

Ik vind dat dood gratis moet zijn. Nu kost het iedere keer een mensenleven en dat vind ik veel te duur.

En ook een zeer verdiende eervolle vermelding voor @verhaal140 voor een geweldig verhaaltje en een heel mooie taalkronkel over de liefde:

‘Beter minder lief dan naïef,’ is haar lijfspreuk. Achterdochtig bekijkt Lia de kaart. “Ik van je!” staat er. Even later is ‘t oud papier. 

De Mooiste Vraag
De mooiste vraag werd gesteld door @harkekuipers. Harke houdt ons een spiegel voor, en stelt vragen zonder te oordelen. Deze vraag van Harke heeft gewonnen:

Nu even een bloedserieuze vraag. Kijk eens rond in Twitterland. Aan wie zou jij de Schepping uitbesteden? En waarom?

Een eervolle vermelding gaat naar deze vraag van @StefanvanHoek vanwege het mooie taalgebruik:

VREEMDE VACATURE: Tekenaar van gemoedstoestanden gezocht. Wie schetst mijn verbazing? 

En nogmaals een tweet van @marnixamsterdam omdat hij zo verschrikkelijk leuk gevonden is:

“Merci dat jij er bent! Een Snickers?”



De Mooiste Dubbelzinnige Tweet
Op de eerste plaats is een tweet van @Theo_Danes geëindigd.  Berend heeft zelf drie keer de tweet moeten lezen voor hij het zag, hij is prachtig.

BIJNA VERLIEFD – Als ik jou zie of hoor of ruik – Dan heb ik rupsen in mijn buik.

Een eervolle vermelding gaat naar, jawel, @marnixamsterdam voor een prachtige knipoog naar een bekende reclamespot:

Dankzij de nieuwe deo van Axe kun je gewoon in je nest blijven liggen en vallen de chicks vanzelf door het raam naar binnen.

En de laatste vermelding is voor @sywert die een mooie romantische draai gaf aan de ‘burgerplicht’ van het stemmen:

Burgerplicht voldaan. Uiteindelijk niet strategisch gestemd, maar met het hart. Je eerste vriendinnetje kies je immers ook niet uit met tact

In de categorie ‘Sensueel’ is deze keer geen prijs gevallen, er waren geen tweets die sensueel genoeg waren om voor een prijs in aanmerking te komen. Maar nu de eerste verkiezing geweest is zal Nederland volgens de jury haar schroom wel van zich afwerpen.
De categorie zal er dus de volgende verkiezing gewoon weer bij zijn!



De Prijzen!
Winnaars krijgen niet alleen eer, maar ook prijzen. Zoals eerder aangegeven bestaan de prijzen uit boeken.
Deze boeken zijn beschikbaar gesteld door schrijvers en uitgeverijen.
Uiteraard verdienen deze sponsoren het om met naam en toenaam genoemd te worden en in het zonnetje te worden gezet, naast de winnaars.
Er zal daarom zaterdag 17 juli een pagina worden gepubliceerd met de prijswinnaars, de prijzen en de naam van hen die de prijzen beschikbaar stelden.
Met alle winnaars wordt contact opgenomen over het ontvangen van de prijs.

2 Reacties

  1. Wat geweldig dat er iemand (jij) de moeite neemt de juweeltjes eruit te pikken en te bewaren.
    Ik kan ook zo genieten van de mooie/gekke/lieve dingen die voorbij komen, maar zeg het te weinig…

  2. Hans Eversen

    19 juli 2010 op 10:14

    "VREEMDE VACATURE: Tekenaar van gemoedstoestanden gezocht. Wie schetst mijn verbazing?" is de enige echt leuke.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.