Een ondergewaardeerde knaap, de spitskool.
Een spitskoolsalade is echter heerlijk, snel gemaakt en biedt eindeloze variatie mogelijkheden.
Hierbij het recept voor de favoriete spitskoolsalade van Berend.

Lees dit recept vooral met ruimte in je hoofd. Je kunt er namelijk van alles voor verzinnen. Enige, vaste ingrediënten zijn voor wat Berend betreft de spitskool en de olijfolie.

Snij de spitskool doormidden. Ben je niet met 18 man, en heb je geen grote eters en wel een grote kool, stop dan een helft weer in de koeling. Hij gaat lang mee, vriend spitskool.
Snijdt de helften (of een helft) van de kool aan dunne reepjes (hoe dunner, hoe beter!). Doe deze in een kom. Doe daar een aan ringen gesneden uitje bij.

Voor de salade op de foto heb ik een dressing gemaakt van een paar lepels olijfolie, een lepel mayo, een paar lepels yoghurt, een halve teen knoflook (meer gaat snel erg ruiken in combi met kool), een rood pepertje, wat tijm, dragon, karwijnzaad, citroengras en kerrie. Daarbij een schepje suiker en door de staafmixert gejonast.

Schep de dressing door de salade, maak het af met wat verse tomaat en klaar is Berend!
O ja, op kamertemperatuur serveren he. Niet de kou alle smaak laten verbergen.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt