Dames: een jogging pak is FOUT!

Er is veel mis in de wereld van Berend Quest. Nordic Walking, mannen met 20 kilo bierbuik op een racefiets van 8 kilo, de Ikea, meisjes van 35 met neukteugels, plastieke tieten, body builders, Uggs, kievit-eieren-zoekers en vet haar. Om maar eens wat te noemen.
O ja, en vrouwen in jogging pakken.

Van mij mag iedereen midden in de zomer met zijn stalen noren ondergebonden op een terras aan de gracht gaan zitten. Van mij mag u allemaal met een Porsche in de file gaan staan. En dames, natuurlijk mag u van mij, gestoken in uw ruimste jogging pak, voor uw zaterdagse boodschappen zoals frikadellen, wittebrood en kratten Schultenbrau aansluiten bij de kassa van de Aldi.
Er is geen wet die het verbied.

Maar vraagt u Berend Quest niet, mocht u hem ooit tegen komen: ‘Berend, hoe vind je m’n nieuwe jogging pak?’ Want hij zal u vragen wat er mis is gegaan. Wanneer u precies bent overleden, waarom het leven geen zin meer heeft en wanneer u de strijd heeft opgegeven.
Een jogging pak is fout. Heel fout.

Een vrouw in een jogging pak ziet er uit als yoghurt met cruesli. Als een vierkant blok jonge kilo kaas. Als een voorverpakte zoute haring onder cellofaan. Als een gehaktbal uit een jus-ton bij de benzinepomp. Als goedkope automaten koffie. Als een Lada met brede velgen en spoilers. Als de restanten van een patatje oorlog. Als een bak natte bami van de Pakistaanse afhaalchinees.
Als een mooie bos bloemen verpakt in een oude Telegraaf.
Een jogging pak is heel fout.

Er is natuurlijk niets mis met het jogging pak zelf, maar er is iets mis met het overgrote deel van de mensen (en zeker de vrouwen) door wie jogging pakken gedragen worden. Daar wil je niet bij horen. Pardon, daar moet je niet bij willen horen.
De meeste jogging pakken worden niet gedragen door vrouwen die joggen, gaan joggen of gingen joggen, verreweg de meeste jogging pakken worden gedragen door vrouwen die de strijd hebben opgegeven.
De meeste vrouwen in een jogging pak stralen geen andere boodschap uit dan dat zij klaar zijn met leven, dat zij vastgebakken zitten aan hun Vinex woning, hun ‘best wel aardige’ echtgenoot, hun ‘ze doen het best goed op school’ kinderen en hun ‘ach ja, je moet toch iedere dag weer eten’ boodschappen.
En ook dit jaar gaan we weer naar camping ‘Enclave Hollandia’ en zetten de caravan op plek 1248, naast die van Joop en Marie uit Julianadorp.
Want dat doen we altijd.
Een jogging pak is dus heel fout.

En iedere vrouw die deze zondagmorgen in joggingpak is gaan lopen door het bos, of ’s avonds in joggingpak in een hoek van de bank kruipt en geniet van een warme kop thee en een boek en toch vindt dat Berend Quest een seksistische klootzak is heeft de boodschap niet begrepen.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

2 Comments

  1. Trudy Zeeman

    21 maart 2010 at 10:03

    Als er ooit een dag zal komen dat ik in joggingbroek de straat over zal gaan, wil ik dat mensen direct de hulpdiensten oppiepen om mij achter slot en grendel te laten zetten.Het liefst in een isoleercel(zitten geen raampjes in).Joggingpakdraagsters zijn allemaal schrijnende gevallen die al veel eerder opgenomen hadden moeten worden.

    Laten we deze vrouwen helpen, en spreek ze erop aan!Wellicht niet meteen, maar later zullen ze u er dankbaar voor zijn.

  2. En alle vrouwen die een joggingpak ineens 'huispak' noemen, zijn al helemaal voor geen flikker te vertrouwen.
    Ik probeer zulke mensen met subtiele hints uit m'n kenissenkringen te verdrijven.

Zeg het maar!

© 2018 Berend Quest

Theme by Anders NorénUp ↑

Meer in Humor, Maatschappij, Ontmoetingen
GeenStijl is het nieuwe Urk

Er is een hele club mensen die zich profileert als...

Forum Op Urk: Zondags gesloten! (En het bewijs dat God bestaat)

Wietjun jelui wat je es moeten doen?Op zuundag noar de...

Sluiten