Is minister van der Laan op zoek naar een nieuw woord? Nu de inburgeringsplicht niet werkt, nu maar weer wat nieuws? Leeftijdsonafhankelijke leerplicht? Wat kost dat?
Het lukt niet allachtonen te laten inburgeren. Althans, als we van der Laan moeten geloven lukt het in ieder geval niet om mensen te laten inburgeren waarvan hij vindt dat zij zouden moeten inburgeren.
We kunnen de juiste allochtonen niet verplichten een inburgeringscursus te volgen. Weg miljoenen.

Maar niet getreurd. Inburgeren werkt niet, verplichten mag niet. Slechte wet dus. Gaan we natuurlijk niet de wet veranderen, nee, we verzinnen een nieuwe wet! En die gaan we dan (laten) uitdenken, laten onderzoeken door onderzoeksbureau Graaijer, Grijper en Schraper (kost wat, maar dan heb je ook niets) en over een jaar of vijf concluderen we dat ofwel het niet werkt, ofwel het niet nodig was, ofwel we beter een nieuwe wet kunnen verzinnen.

Kent u Buurman en Buurman?? Die gaan ook op deze manier te werk! Een probleem oplossen leidt ook bij hen automatisch tot het creëren van veel meer problemen.Buurman en Buurman zijn dan nog grappig.